Διόδια στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών;

Διόδια στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών;

Αρ. Πρωτ. 7549/09.12.2010

Προς Υπουργό:

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Τη στιγμή που τα βάρη που αναγκάζονται να σηκώσουν οι Έλληνες πολίτες, εξαιτίας της σκληρής πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, είναι σημαντικά, καθημερινά η Κυβέρνηση λαμβάνει νέα σκληρότερα μέτρα, που δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών. Έτσι, η Κυβέρνηση, ετοιμάζεται να προσθέσει ακόμη ένα χαράτσι και συγκεκριμένα φέρεται να μελετάει την τοποθέτηση  διοδίων στην Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών. Ο δρόμος αυτός κατά τους καλοκαιρινούς μήνες κατακλύζεται από πλήθος οχημάτων με τουρίστες και επισκέπτες της Χαλκιδικής και γι΄ αυτό το λόγο η Κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε αυτό το νέο μέτρο. Ο στόχος, λοιπόν, είναι προφανής: με το νέο αυτό χαράτσι στις μετακινήσεις των χιλιάδων Θεσσαλονικέων και Βορειοελλαδιτών που επισκέπτονται τη Χαλκιδική, η  Κυβέρνηση να γεμίσει τα άδεια ταμεία του κράτους.

Η Κυβέρνηση, εάν τελικά κάνει πράξη την πρόθεσή της αυτή, θα δημιουργήσει πρόσθετα  προβλήματα στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Δεν είναι δυνατόν, μετά τις απαράδεκτες αυξήσεις στις οποίες πρόσφατα προχώρησε σε πολλούς σταθμούς διοδίων, να προχωρά τώρα σε εγκατάσταση νέων διοδίων και μάλιστα σε έναν δρόμο με πολύ μεγάλη κίνηση, που κάθε άλλο παρά πληροί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου. Με τον τρόπο αυτό πλήττει όλους τους πολίτες αδιακρίτως και αποδεικνύει στην πράξη, ότι  λειτουργεί φοροεισπρακτικά και μόνο.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Αληθεύει ότι είναι στις προθέσεις του αρμόδιου Υπουργείου η εγκατάσταση διοδίων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, κάτι  που αναμένεται να πλήξει οικονομικά τους Θεσσαλονικείς και τους Βορειοελλαδίτες γενικότερα και φυσικά να πλήξει και την τουριστική κίνηση της Χαλκιδικής;

Απάντηση Υπουργείου